SkyGastro

Gömbi féle Beteg leves

hozzávalók:

25dk csírke comb (más része is jó lényeg hogy csontos husi legyen)

1 szem burgonya

1 közepes fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

petrezselyem zöldje

3-4 répa

1-2 pasztinák/fehérrépa

2-3 fej gomba

1/4 fej karalábé

karfiol ízlés szerint

kb egy maréknyi zöldborsó

ízlés szerint só, bors, nagyon kevés frissen őrölt csili

tegyük fel a husit főni a vöröshagymával és fokhagymával egy nagyobb fazékba takarék lángon (végig alacsony fokozaton főzzük ) . Sózzuk is meg! 

Tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk a kívánt méretre/formára! 

Ha a husi már félig megfőtt adjuk hozzá a zöldségeket ( kivéve a terezselymzöldjét ), és fűszerezzük ízlés szerint ! A csilit és a petrezselyemzöldet 5-10 percel a vége elött adjuk hozzá! (ha nem szereti valaki a csípőset akkor egy minimálisat de tegyünk bele ) 

Én cérnametéltel vagy grízgaluskával szoktam tálalni 🙂 jó étvágyat hozzá!