Jóság szelet ( Monica )
hozzávalók:
1 csomag levelestészta
A meggyes krémhez:
1 üveg meggybefőtt
8 evőkanál búzadara
3 evőkanál cukor
A vaníliás krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
8dl tej
25 dkg margarin
Valamint:
5 dl tejszín
porcukor
Elkészítés:
A leveles tésztából 2 lapot nyújtunk, és rózsaszínüre megsütjük (25 x 35 cm tepsi hátán, 120°C fokon). A második lapot kockákra megvágva sütjük meg, hogy sütés után könnyen szeletelhető legyen.
A meggyes krémhez a meggybefőtt levében a 8 evőkanál búzadarát 3 evőkanál cukoral megfőzzük. A meggyet apróra vágjuk, és a megfőzött krémbe keverjük. Ez a krém (még langyosan) kerül az alsó lapra.
A vaníliás krémhez 2 csomag vaníliás pudingport 3 evőknál cukoral 8 dl tejjel megfőzzük, majd ha kihűlt,hozzáadunk 25 dkg margarint, s tovább verjük habosra. Ez a krém kerül a meggyes krémre.
0,5 liter habtejszínt felverünk jó keményre, majd óvatosan rásimítjuk a vaníliás krémre, végül befedjük a második tésztalappal. A tetejét porcukoral meghintjük.