Jóság szelet ( Monica )

hozzávalók:

1 csomag levelestészta

A meggyes krémhez:

1 üveg meggybefőtt

8 evőkanál búzadara

3 evőkanál cukor

A vaníliás krémhez:

2 csomag vaníliás pudingpor

3 evőkanál cukor

8dl tej

25 dkg margarin

Valamint:

5 dl tejszín

porcukor

Elkészítés:

A leveles tésztából 2 lapot nyújtunk, és rózsaszínüre megsütjük (25 x 35 cm tepsi hátán, 120°C fokon). A második lapot kockákra megvágva sütjük meg, hogy sütés után könnyen szeletelhető legyen.

A meggyes krémhez a meggybefőtt levében a 8 evőkanál búzadarát 3 evőkanál cukoral megfőzzük. A meggyet apróra vágjuk, és a megfőzött krémbe keverjük. Ez a krém (még langyosan) kerül az alsó lapra.

A vaníliás krémhez 2 csomag vaníliás pudingport 3 evőknál cukoral 8 dl tejjel megfőzzük, majd ha kihűlt,hozzáadunk 25 dkg margarint, s tovább verjük habosra. Ez a krém kerül a meggyes krémre.

0,5 liter habtejszínt felverünk jó keményre, majd óvatosan rásimítjuk a vaníliás krémre, végül befedjük a második tésztalappal. A tetejét porcukoral meghintjük.