koponya leves

  • Hozzávalók: 
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 csapott ek liszt
  • 3-4 szál répa
  • 1-2 szál fehér répa
  • zöldborsó ( egy bögrényit szoktam bele tenni )
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5-6 fej gomba
  • Meg tisztítjuk a zöldségeket.
  • A répa felső feléből kivágunk 2 kis háromszöget hosszába úgy hogy nagyjából a képen látható ˝tök˝ formát kapjuk szeletelésnél
  • A fehérrépát hosszába félbevágjuk és a vágott részen kis háromszögeket vágunk ki és így kapjuk meg a ˝szelem˝formát szintén a képen látható.
  • Az egész gombafejeket megtisztítjuk és egy szívószál segítségével kiszúrjuk a szemek helyét, kés hegyével ki kaparjuk az orr lyukakat és alull pici háromszögeket vágunk ( az lesz a foga ). gomba helyett lehet krumplit is formázni! 
  • Kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát
  • majd hozzáadjuk a répát, fehérrépát, fokhagymát, borsót, kanál lisztet és az őrőlt pirospaprikát.
  • felöntjük vizzel, fűszerezzük és takarékon elkezdjük főzni.
  • 15-20 perc főzés után mehetnek bele a ˝koponyák˝
  • és mikor már majdnem kész mehet bele a petrezselyemzöld is.
  • én csipetkével tálalom ( ha valaki elég türelmes és kreatív csontokat is formázhat a csipetke tésztájából )