- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- 1 csapott ek liszt
- 3-4 szál répa
- 1-2 szál fehér répa
- zöldborsó ( egy bögrényit szoktam bele tenni )
- 1 csokor petrezselyem
- 5-6 fej gomba
- Meg tisztítjuk a zöldségeket.
- A répa felső feléből kivágunk 2 kis háromszöget hosszába úgy hogy nagyjából a képen látható ˝tök˝ formát kapjuk szeletelésnél
- A fehérrépát hosszába félbevágjuk és a vágott részen kis háromszögeket vágunk ki és így kapjuk meg a ˝szelem˝formát szintén a képen látható.
- Az egész gombafejeket megtisztítjuk és egy szívószál segítségével kiszúrjuk a szemek helyét, kés hegyével ki kaparjuk az orr lyukakat és alull pici háromszögeket vágunk ( az lesz a foga ). gomba helyett lehet krumplit is formázni!
- Kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát
- majd hozzáadjuk a répát, fehérrépát, fokhagymát, borsót, kanál lisztet és az őrőlt pirospaprikát.
- felöntjük vizzel, fűszerezzük és takarékon elkezdjük főzni.
- 15-20 perc főzés után mehetnek bele a ˝koponyák˝
- és mikor már majdnem kész mehet bele a petrezselyemzöld is.
- én csipetkével tálalom ( ha valaki elég türelmes és kreatív csontokat is formázhat a csipetke tésztájából )
Képernyőkép 2023-10-20 182649
Képernyőkép 2023-10-20 182604