Kijevi csírkemell petrezselymes burgonyával

hozzávalók:

  • 4-5 csírkemell
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • só,bors

töltelékhez: 

  • 50g apróra vágott petrezselyem ( eredet recept tárkonyt ír )
  • 25dkg vaj 
  • kb 5dkg reszelt sajt 
  • só,bors, fokhagyma ( granulátum is jó de finomabb a friss apróra vágott)
  • szerecsendió ( én nem teszek bele )
  • mustár ( én nem teszek bele )
  • a töltelék hozzávalóit alapossan gyúrjuk össze! majd tegyük folpackra és hengeresre formázzuk és csomagoljuk be. ha ez kész tegyük a fagyasztóba hogy a vaj megdermedjen. ( ez a lépés csak a könyebb töltés miatt kell! elhagyható )

 

  • a csírkemelleket óvatosan szúrjuk fel olyan hosszan amilyen hosszan csak lehet ügyelve arra hogy sehol ne vágjuk,szúrjuk vagy szakítsuk ki! sózuk, borsozuk és félreteszük pihenni.

 

  • a töltelékel megtöltjük a felszúrt csírkemelleket és hústűvel vagy fogpiszkálóval lezárjuk. ha a töltelék fagyasztóban volt akkor kisebb darabokra vágva betöltjük! ügyeljünk arra hogy ne töltsük keményre mert akkor kiszakadhat sülés közben!

 

  • bepanírozzuk liszt, tojás, zsemlemorzsa, tojás és újra zsemlemorzsa (tojásba vegeta,só, bors ) ízlés szerint

 

  • a burgonyát meghámozzuk kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. a petrezselymet apróra vágjuk és vajon megpároljuk. amint a vaj zöldes színt kap a burgonyát egy kevés főző vízel lehet átmerni és addig főzni amég a víz el nem fő teljesen. én vajat szoktam még hozzá adni és akkor melegítés után is olyan mintha friss lenne