Kijevi csírkemell petrezselymes burgonyával
hozzávalók:
- 4-5 csírkemell
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- só,bors
töltelékhez:
- 50g apróra vágott petrezselyem ( eredet recept tárkonyt ír )
- 25dkg vaj
- kb 5dkg reszelt sajt
- só,bors, fokhagyma ( granulátum is jó de finomabb a friss apróra vágott)
- szerecsendió ( én nem teszek bele )
- mustár ( én nem teszek bele )
- a töltelék hozzávalóit alapossan gyúrjuk össze! majd tegyük folpackra és hengeresre formázzuk és csomagoljuk be. ha ez kész tegyük a fagyasztóba hogy a vaj megdermedjen. ( ez a lépés csak a könyebb töltés miatt kell! elhagyható )
- a csírkemelleket óvatosan szúrjuk fel olyan hosszan amilyen hosszan csak lehet ügyelve arra hogy sehol ne vágjuk,szúrjuk vagy szakítsuk ki! sózuk, borsozuk és félreteszük pihenni.
- a töltelékel megtöltjük a felszúrt csírkemelleket és hústűvel vagy fogpiszkálóval lezárjuk. ha a töltelék fagyasztóban volt akkor kisebb darabokra vágva betöltjük! ügyeljünk arra hogy ne töltsük keményre mert akkor kiszakadhat sülés közben!
- bepanírozzuk liszt, tojás, zsemlemorzsa, tojás és újra zsemlemorzsa (tojásba vegeta,só, bors ) ízlés szerint
- a burgonyát meghámozzuk kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. a petrezselymet apróra vágjuk és vajon megpároljuk. amint a vaj zöldes színt kap a burgonyát egy kevés főző vízel lehet átmerni és addig főzni amég a víz el nem fő teljesen. én vajat szoktam még hozzá adni és akkor melegítés után is olyan mintha friss lenne